INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
200 gr kippendijfilet
2 medium zoete aardappels
1 ui
1 rode puntpaprika
150 gram ijsbergsla
100 gram komkommer
100 gram cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
Optioneel: peper en zout
Voor de shoarma kruiden:
1/2 tl cayennepeper
1/4 tl zwarte peper
1,5 el oregano
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl tijm
1/4 tl kaneel
1 tl komijn
1/2 tl sambal
1 el olijfolie
VOEDINGSWAARDE (per eenpersoonsportie)
Energie: 454 kcal
Eiwit: 27,9 gram
Vet: 18,7 gram, waarvan 3 gram verzadigd vet
Koolhydraten: 39,6 gram, waarvan 15,7 gram suiker
Vezels: 7,9 gram (van de 30-40 gram die je dagelijks nodig hebt)
Zout: 0,38 gram (mits je zelf geen extra zout toevoegt)
BEREIDINGSWIJZE
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Maak de zoete aardappel schoon (schil ze als je wilt, maar het hoeft niet) en snij ze in frietjes.
3. Leg de frietjes op de bakplaat en schenk er 1 eetlepel olijfolie overheen. Bestrooi met peper en schuif dit voor 20-25 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
4. Snijd de kip in blokjes.
5. Maak de schoarmakruiden klaar in een schaaltje en voeg de kip toe. Meng alles goed door elkaar.
6. Maak de ui en de paprika en knoflook schoon. Snijd de ui en paprika in stukjes.
7. Verwarm 1 eetlepel olie in de koekenpan en fruit de ui.
8. Voeg de paprika en kip met shoarmakruiden toe en bak even kort mee. De kip braad je rondom bruin. Pers de knoflook uit boven de pan.
9. Leg de zoete aardappelfrietjes op de bodem van een ovenschaal en schep de kip met ui en paprika hier over heen.
(Voeg eventueel nog geraspte kaas toe als garnering- zie de Tips)
Schuif de ovenschotel nog voor een minuut of 7-8 terug de warme oven in.
10. Maak ondertussen de salade klaar. Was de ijsbergsla, tomaatjes en komkommer en snij deze fijn.
11. Zodra de ovenschaal uit de oven komt, verdeel je de salade eroverheen.
Eet smakelijk!
Tip: Bij kapsalon hoort eigenlijk vette witte knoflooksaus, hè... Heb je daar toch zin in? Zet het dan apart op tafel. Dan kan iedereen zelf nemen hoeveel hij/zij wilt.
Tip: Ik heb zelf gekozen voor yoghurtdressing overigens.
Tip: In het oorspronkelijke recept wordt Parmezaanse kaas als extra garnering toegevoegd voordat de ovenschaal de oven in gaat.
Dit recept is een variant van het oorspronkelijke recept dat ik tegenkwam op Mind Your Feed.