Recept: Selderijstamppot met walnoten

Een vegetarische stamppot van knolselderij en bleekselderij met de bite van walnoten

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

400 gram aardappelen
500 gram knolselderij
3 stengels bleekselderij
50 gram walnoten
ca. 150 ml magere melk
1 theelepel mosterd
paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij

 

VOEDINGSWAARDE (per eenpersoonsportie)

Energie: 470 kcal
Eiwit: 15,5 gram
Vet: 17,9 gram, waarvan 1,8 gram verzadigd vet
Koolhydraten: 52 gram, waarvan 7,2 gram suiker
Vezels: 17,5 gram (van de 30-40 gram die je dagelijks nodig hebt)
Zout: 0,83 gram 

 

BEREIDINGSWIJZE 

1. Maak de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. 
2. Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
Tip: bekijk dit filmpje om te zien hoe je knolselderij schoonmaakt: 
https://www.youtube.com/watch?v=KNHI7Ruh0dA
3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
4. Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in ongeveer 15 minuten in weinig water gaar.
5. Stamp de walnoten grof (je kunt ze ook breken). 
6. Giet de groenten af, en doe de melk en de mosterd erbij. Stamp dit tot een smeuïge puree.
7. Knip (of snijd) het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
8. Strooi als laatste de walnoten over de stamppot. 

Eet smakelijk! 

Dit recept is een calorie-armere variant van het oorspronkelijke recept op Voedingscentrum.nl (https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/selderijstamppot-met-walnoten.aspx)

DSC_2133 DSC_2133
DSC_2135 DSC_2135
DSC_2136 DSC_2136
DSC_2139 DSC_2139
DSC_2140 DSC_2140
DSC_2144 DSC_2144
DSC_2147 DSC_2147